Ny vecka nya möjligheter

Gusten forstätter att imponera i fårhagen. Nu kan han även gå med Eva utan att tycka det är jobbigt och gå till grinden och sätta sig. Jag jobbar mycket med ratten och att hålla avstånd till fåren. Det är svårt men tar sig. Avslutade med två riktigt bra skick för hämt, övermodig och vilja att fortsätta fick mig att göra ett tredje, men se där var det stopp, ett för mycket helt enkelt. Men jag måste ju prova för att se om även hjärnkapacitetet utökas. Men inte än i alla fall.
Det var jag och Siv på plats idag igen vilket gör att det blir kort och intensivt på gott och ont. Vilan mellan passen i hagarna blir inte lika lång, men å andra sidan kommer jag hem fort och även efter en em/kväll i  fårhagen har jag tid kvar hemma innan det är dags att sova.
Elsa tycker det är rätt trist med lugna promenader på vägen och att ha tratt på sig, den mindre tratten räckte inte så nu har hon en jättestor på sig och eftersom hon inte direkt smyger fram inne så får hon hålla sig lugn och stilla på kontoret när vi far runt och inte är inne. På fredag hoppas vi få ta bort stygnen,  hon är iaf sitt vanliga jag i sinnet och det är skönt att se.
I helgen påbörjade vi också äntligen det gigantiska arbetet med att gå igenom alla kartonger i mammas källare. Alla är öppnade och sorterade enligt spara och vidare sortering och ett gäng som ska till tippen. Så det är nästa steg innan vi kan gå vidare med finsorteringen och få in verktyg och annat på plats i skåpen. Kommer kännas bra när vi äntligen blir klara med det här.
Det finns också en del verktyg med tillbehör vi ska sälja, som en svarv, en fräs, slipmaskin, pelarborrmaskin, bandsåg och en bänk med hyvel, rundslip och såg. Är du intresserad av något? Det är bara att säga till så får du komma och titta.
Och sen, när allt det är klart – då kommer det finnas plats för mamma att börja renovera och klä om våra stolar. Det ska bli superkul, men först ska jag och Niklas renovera trädetaljerna och ta bort det gamla tyget, så mamma bara behöver fixa med det nya, det är hur mkt jobb som helst bara med det. Åtta stolar kommer ta sin tid. Och jag kan inte bestämma mig för om det ska vara nitar eller band…. skinn blir det iaf.
Igår åkte Niklas och Maja till farmor och farfar, jag städade husvagn och soffan. Åkte på gardinjakt också, men hittade inget som var som jag ville ha det. Kollade efter en filt till soffan och nya kuddar, men inte ens där hittade jag något som föll mig i smaken. Jag måste ha en konstig smak, men jag har iaf bestämt mig för att sy egna kuddfordral. Så under hösten/vintern ska jag ta mig till en tygaffär och hitta ngt snyggt, finns en väldigt välsorterad affär i Arninge så jag börjar där. Har en bra affär på nätet också, men det är så svårt att se färger och kvalitet på tyget. Och denna gång ska jag också ge mig på att sy i dragkedjor, det blir premiär. Jag har ju fuskat med knappar tidigare. Det slutar väl med att jag får sy egna gardiner också, men det är lite svårare för då syns det ju om det inte blir rakt, hahha. Jag är ju inte någon mästersömmerska precis.
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *