Börjar krämporna nu?

I måndags åkte jakt-skyltarna ner, strålande, nu vågar vi ge oss ut i skogen igen. Så härligt med ett jaktlagt det är ordning och reda på.

Elsa tillbringade sin dag hos veterinären igår, tur vi redan köpta våra julklappar för annars hade de inte blivit några i år. En liten knöl på höger bakben bortopererad och skickad för  provtagning. Samtidigt upptäckte man att hon har dåliga lever- och njurvärden, vilket kan ha flera olika orsaker, det kan vara något hon har fått i sig. Så nu är det tratt på, stygnen ska tas om tio dagar så under den tiden är det stilla promenader som gäller och helts inte där det är fuktigt. Jobbigt att det är grått varje dag och vi typ bor i ett kärr då. Även veterinärfoder står på dieten fram till före jul då det är dags för ny provtagning för att se om värdenan har ordnat till sig eller om det är något annat. Medicin intas också två gånger om dagen i 9 dagar. Så i december har vi två återbesök hos veterinär att se fram emot. Hoppas att båda djuren då klarar sin besiktning så gott det går.

Idag håller jag mig hemma för att ha lite koll på Elsa, åker in på jobbet i em och då kommer husse hem. Lite hon tror jag hon har för hon knyr lite då och då. Men annars ser hon ut att ha återhämtat sig och aptiten är som vanligt igen, kanske att framfarten håller något lägre tempo, men det är bra för hon ska ju ta det lugnt och det gör nog lite ont i benet.

Imorgon är det dags för ett besök i fårhagen igen, hoppas jag känner mig lite bättre då. Nu är det ont både här och där, har inte mycket till röst, men så länge jag kan säga stanna ska det väl ordna sig. Men förkylningseländet får gärna försvinna i alla fall, det är ju springdagss om 30 dagar och jag har inte kunnat träna på en vecka. Det stressar mig, igår var jag iof på Yoga, men det hjälper inte kondisen värst mycket.

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *