Bestämde mig igår

Jajamen, nu är stora beslut tagna – dags att spara ut luggen igen. Det är ju bara så jobbigt under tiden den bara är för lång utan att ha blivit lång. Men det finns ju hårnålar och hårspännen, så jag ska väl överleva. Det tar så mycket tid att behöva ta sig till frissan en gång i månaden. Med lång lugg kan luggen hålla samma klipptakt som övriga håret.
Vi strular vidare med vårt vatten, jag är bara så trött på alla företag som kan sälja men sedan har en urusel service/support. Hade jag pengarna skulle jag bara säga hej och tack och leta efter nästa företag. Men nu rör det sig om för mycket pengar för att kasta i brunnen. Så det är bara att härda ut och släpa vatten från mamma. Lidl förser oss med bubbelvatten till ett hyfsat pris iaf.
Det är grått och trist och jag är mest supertrött. Inte van att vara trött, men det är väl för mkt som snurrar runt i huvudet. Saker som ska bli klara, beslut att tas. Så bara allt går i lås och kan stängas inom ett par veckor blir det nog bättre. Vi har en helg i stugan att se fram emot, med vedhuggning och julmarknad. Det ska blir supermysigt!
Efter skogshelgen förra helgen åkte Gusten i badkaret, nu är han  fluffig och fin, nja var till igår iaf. Då var vi i fårhagen och nu är tassarna badade igen. Vilket resulterade i en härlig svag doft av Grumme grönsåpa på skogspromenaden i morse – härligt!
Turen till Mårtensby var hur lyxig som helst, det vara bara jag och Siv med sina tre hundar där. Får i två hagar, så det var bara att köra på. Gusten och jag värmde upp på heardingbanan. Nu får jag fingret – vadå gå vid sidan fram till fåren?! Kom igen matte – här ska vallas och det snabbt. Numera är det full gas i fårhagen och Eva tycker det är så kul – tänk att du inte kan få stopp på honom, hmm, jo det är ju både kul och inte kul – hur hittar jag lydnaden i fårhagen….? Men jag fokuserade på att jobba stanna, skicka höger och vänster, använda mig av hindrena för att få honom att gå ut och det fungerade riktigt bra flera gånger. Gusten ser sig om och tar med alla fåren, jobbar riktigt bra med detta idag faktiskt, detta blir också svårt eftersom han är för nära fåren, så det är också något jag arbetar med. Efter två rätt långa rundor med fokus på stanna, lyssna och gör som jag säger och beröm emellan avslutade jag med två vänster-skick i syfte att träna hämt. Han går så jäkla bra, jag har svårt att få honom gå iväg, men väl iväg galopperar han som ett streck längs staketet, nästa problem att få honom gå ner i tempo och ta upp fåren. Ta upp fåren gör han, han har där inget fokus på mig. Vilket är bra, för en del hundar går direkt till matte/husse här förstod jag. Så han få fåren en liten stund, vi parkerar, beröm och så skickar vi igen. Det är så galet kul, nu när jag verkligen kan se att Gusten tycker det här är lika kul som jag. Igår fick jag också min fina nya väst med en liten beardis på. Perfekt nu när det börjar bli kyligt och jag är en sån fryslort. Igår hade jag till och med underställströjan på mig för första gången denna säsong.
Jaktlaget i vår skog är verkligen toppen, fast i år tar det lite längre tid för dem att skjuta klart. Förra året kom skylten upp på måndagen och jag tror att innan helgen var de klara och skylten nere. Få se om det blir klara efter helgen, så vi vågar oss ut igen. Nu blir det skogspromis morgon och kväll i mörkret. Det jag gillar så skarpt är att skyltarna kommer upp när de verkligen jagar och inte låter dem sitta typ hela året… det gör ju att jag kan lita på skyltningen och också respektera den. Vi har fått tre skyltar inom en sträcka på 200-300 meter, en på ridstigen och två på våra ”hund-stigar”. Verkligen trevligt och bra skött. När de jagar med hund sätter de också upp en skylt ute på ”stora” vägen, dem är verligen om sig och kring sig – tummen upp! 
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *