Godkänt vallanlagstest

I helgen har Gusten gjort vallanlagstest med resultatet godkänt. Det är en seger! Gud vad jag har traskat runt i denna fårhage med en hund som verkligen inte velat fatta att han är en vallhund – men nu, ja nu har han förstått! Det är så jätteroligt!
Vi har tagit oss runt flera varv, ibland blir det ju en eller annan volt. Det är inte helt lätt att ta sig dit jag vill. Men nu har vi hittat ratten och Gusten lär sig så mycket fortare än jag. På lördag em roade han sig med att dela fåren åt mig, ja’ det förstod ju inte jag förren jag kom ut ur hagen till en road Eva och Marianne. Haha, nu busar han med dig! Jaha, var det det han gjorde. Morr. Jag som var så nöjd att vi kom dit jag ville vändan innan. Men Eva ser det bara positivt med tanke på hur han varit. Nu har han varit igång ett par pass i fårhagen och jag vågar till och med känna att det är för att vara. Nu ska jag bara kämpa vidare så att jag gör rätt också, Gusten blir lite olycklig när han inte förstår vad jag vill emellanåt, men det är ju för att jag inte heller vet…. Det må se enkelt ut att valla, men det är det inte!
Det började dock regna lördag lunch och sedan höll det i sig tills jag kom hem på söndag em….. bläden och dynan i bilen gick att vrida ur. Så nu är det tvättat. Gusten fick sig ett tassbad och ikväll får jag väl borsta lite tovor på benen och magen.
Men först ska jag och Maja ut i rabarberlandet, det ska rensas och rabarber ska plockas in och bli kräm, om det inte regnar vill säga. Då hittar vi på ngt annat. Gusten behöver ut och styrketräna, det har gått några dagar utan drag nu, så det blir att backa vikten och tiden ett par pass, sedan är vi på planen igen. Det går fort mellan utställningarna och snart är det dags igen, hoppas han hunnit sätta lite muskler och fått mer volym. Nu äter han sin mat som aldrig förr iaf. Det är nästan i Elsas tempo.
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *