Lugnet råder i huset…

Maja sover, vovvar sover, man hör ngn som vänder på sig, suckar och somnar om. När Maja vaknar blir det ut i skogen, Gusten ska dra, var ett par dagar sedan nu. Vi ska öka vikten idag. Har hunnit få massa bra träningstipps i helgen när vi varit på utställningarna. Nu är det bara för mig att förvalta dem väl så att Gusten blir lättare att ställa och får mer muskler. Dock har jag svårt att råda över hur herrn’ äter. Ingen mat är ju direkt toppen i hans mått mätt. Men vi provar olika varianter, olika taktik så får vi se om jag kan få upp honom i muskelmassa vad det lider. Efter helgen blir det cykeltur på morgonen, dels för att jag ska hinna längre på kortare tid och så är morgonen fortfarande hyfsat sval så att Gusten ska orka springa.
Jag tycker Gusten blivit fastare i hullet bara på den månad vi legat i träning nu, så jag hoppas att det under kommande månad hinner komma lite mer muskler också. Som det ser ut nu blir det ngn till utställning för Gusten under sommaren.
Kritiken i helgen var faktiskt väldigt lik båda dagarna vilket ju inte alltid är fallet med denna ”domarsport”. Och det som jag kan försöka göra ngt åt är ju just Gustens tunnhet. Ben och vinklar är svårare att påverka, pälsen är där den är. Och kollar man på konkurrenterna så är de pälsmonster jämfört med min stjärna. Och jag som tycker han har päls så det räcker, hur mkt bortstar alla andra…?
Kritik från lördagen på Österbybruk:
Utm typ, korr proportioner, gott utr. Korr bett, ögon och öron. Bra överlinje, lite tunn i kroppen, tillräcklig benstomme ok vinklar fram och bak, rör sig lätt med tillräckligt steg, lite trång bak, saknar stöd i fronten, temperament ok, bra päls
Very good, domare Per Kristian Andersen
Kritik på söndagen i Vallentuna:
Välformat huvud, bra uttryck, bra hals och rygglinje. Djup kropp. Kunde haft mer förbröst. Tillräcklig benstomme. Bra steg från sidan.Trång bak. Utm pälskvalitet.
Excellent, CK, domare B Blid von Schedvin
Självklart köpte jag rosetterna, vem vet, det kanske inte blir ngt fler ettor och ck’n. Fast jag hoppas ju på det förstås :)
Slut på lugnet, Maja har vaknat, dags att utfodra tvåbenta, hänga tvätt och sedan komma ut i skogen. Det blåser och är inte så varmt idag, perfekt hund äder och myggen hoppas jag blåser väck.
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *